Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα κλείνει Foxconn, Johnson & Johnson και τα εργοστάσια της Samsung λόγω κοροναϊού

tags :
Η Κίνα κλείνει Foxconn, Johnson & Johnson και τα εργοστάσια της Samsung λόγω κοροναϊού
Η Κίνα κλείνει σταδιακά πολλούς βιομηχανικούς κόμβους και ζώνες για μία έως δύο εβδομάδες - Οι συνέπειες της επιδημίας σύντομα θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία
Καθώς οι αριθμοί μολυσμένων και νεκρών αυξάνονται εκθετικά, η Κίνα αναγκάζεται πλέον να κλείνει εργοστάσια και γραφεία εταιριών για τις επόμενες εβδομάδες, ανεβάζοντας εξίσου εκθετικά το ενδεχόμενο να προκληθεί σημαντική ζημιά στο πρώτο τρίμηνο στη χώρα όπως ανέφεραν οι Financial Times.
Πλην της Ουχάν και της επαρχίας που ανήκει η πόλη, η Κίνα κλείνει σταδιακά πολλούς βιομηχανικούς κόμβους και ζώνες για μία έως δύο εβδομάδες.
 
Μία από αυτές τις βιομηχανικές ζώνες είναι η Suzhou, μια πόλη δυτικά της Σαγκάης, με δυναμικό εκατομμυρίων εργαζομένων να έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεοτέρας.
Η βιομηχανική περιοχή φιλοξενεί τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου, μεταξύ των οποίων εκείνα της Foxconn, της Johnson & Johnson και της Samsung Electronics.
Το ξέσπασμα του ιού συμβαίνει καθώς η επιβράδυνση της βιομηχανίας προκάλεσε έναν από τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Αυτό θα αποτελέσει σημαντική πρόκληση για τον Πρόεδρο Xi Jinping εν μέσω φόβων για ανώμαλη προσγείωση.
Το κλείσιμο σημαντικών τμημάτων της οικονομίας της Κίνας θα έχει επιπτώσεις που  σύντομα θα γίνουν αισθητές παγκοσμίως.
Η Κίνα είναι ο κινητήρας ανάπτυξης για πολλές οικονομίες του κόσμου - αυτό είναι ένα σοκ που θα μπορούσε να οδηγήσει τον κόσμο σε μια παρατεταμένη επιβράδυνση.
Όπως παρατήρησε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) κ. Borge Brende ο κόσμος «αντιμετωπίζει μια συγχρονισμένη επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία και επίσης αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου τα «όπλα» που έχουμε για να καταπολεμήσουμε μια πιθανή η παγκόσμια ύφεση είναι πολύ περιορισμένα.»
Ο Brende πρότεινε ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να εισέλθει σε μια περίοδο ευπάθειας όπου οι εξωτερικοί κλονισμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση.
Η διακοπή των μεγάλων βιομηχανικών κόμβων στην Κίνα και η κατάρρευση της κατανάλωσης από τους κινέζους καταναλωτές θα μπορούσε ασφαλώς να είναι ένα σοκ που θα επηρεάσει σύντομα την παγκόσμια οικονομία.
Ο αναλυτής οικονομολόγος του Bloomberg Mark Cudmore προτείνει ότι το ξέσπασμα της Κίνας θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός «μαύρου κύκνου» που θα εκθέτει τις αδυναμίες και την ευπάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών που εδώ και καιρό, απείχαν από οποιαδήποτε θεμελιώδη στήριξη.
 
Ο περισσότερες επιδημίες ως τώρα αποτελούσαν μια αγοραστική ευκαιρία για τις bull-αγορές.
 
Ωστόσο, δεδομένου του επιπέδου της πλεονάζουσας ρευστότητας και της σημερινής υπερεκτίμησης των αγορών, αυτή τη φορά η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης