Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 5 μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2020 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 5 μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιανουάριο 2020 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/1) στοιχεία της Markit, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα διαμορφωθεί στις 50,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το 2020 κατέγραψε επίσης άνοδο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών.
Η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλά πέντε μηνών, και συγκεκριμένα στις 54,2 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον Δεκέμβριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 53 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έντεκα μηνών, και συγκεκριμένα στις 45,2 μονάδες, έναντι 43,7 μονάδων προηγουμένως, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
«Ορισμένα θετικά στοιχεία από την έρευνα του Ιανουαρίου υποδηλώνουν ότι τα σύννεφα πάνω από την οικονομία της Γερμανίας αρχίζουν να φεύγουν», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον PMI.
«Ο αντίκτυπος από την ύφεση του μεταποιητικού κλάδου εξακολουθεί να μειώνεται, καθώς ο κλάδος κινείται πιο κοντά στη σταθεροποίηση, ενώ ο κλάδος υπηρεσιών αναπτύσσεται με δυναμικό ρυθμό», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης