Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρούριο το Νταβός λόγω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και των διαδηλώσεων για το περιβάλλον

Φρούριο το Νταβός λόγω του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και των διαδηλώσεων για το περιβάλλον
Ισχυρή δύναμη 5000 αστυνομικών θα ενισχύσει την ασφάλεια της πόλης που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Εκατοντάδες διαδηλωτές, ετοιμάζονται να καλέσουν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να λάβουν σύντομα μέτρα για την κλιματική αλλαγή, θα βρεθούν αντιμέτωποι με 5.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς από κάθε γωνιά της Ελβετίας, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διαδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός.
Η Greta Thunberg, η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, αναμένεται να απευθυνθεί στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα είναι κεντρικός ομιλητής.
Μαχητικά αεριωθούμενα, χερσαία αμυντικά συστήματα και ραντάρ συγκαταλέγονται στα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την προστασία των περίπου 3.000 συμμετεχόντων στο φόρουμ, έγινε σήμερα γνωστό από την ελβετική αστυνομία.
«Διάφοροι άνθρωποι στον κόσμο βρίσκονται υπό μεγάλη απειλή, εάν μπορείς να το πεις κι έτσι, και όπου και αν εμφανιστούν, τους αξίζουν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας» εξήγησε ο Walter Schlegel, ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι αρχές.
«Για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να αναπτυχθεί μια σημαντική ομάδα» επισήμανε ο Schlegel.
Ο Donald Trump αναμένεται να παραστεί αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου και μεθαύριο Τετάρτη στο Νταβός.
Ακτιβιστές αναμένεται να μεταβούν στο Νταβός πεζοί, ακολουθώντας διαδρομές για πεζοπορία ή με το τρένο, αφού οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία των πεζών στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Νταβός από το γειτονικό χωριό Κλόστερς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης