Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στο Κίεβο οι σοροί των 11 Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Boeing

Ουκρανία: Στο Κίεβο οι σοροί των 11 Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Boeing
Οι συγγενείς των θυμάτων κρατούσαν λουλούδια
Στο Κίεβο  μεταφέρθηκαν οι σοροί των 11 Ουκρανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Ιανουαρίου, όταν το επιβατικό αεροπλάνο τύπου Boeing 737 στο οποίο επέβαιναν κατερρίφθη εξαιτίας σφάλματος από το Ιράν.
Στο αεροδρόμιο του Κιέβου πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή και στρατιώτες κρατούσαν σημαίες που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνικότητες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων κρατούσαν λουλούδια.
Παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymir Zelenskiy , φέρετρα καλυμμένα με την ουκρανική σημαία μεταφέρθηκαν ένα-ένα από ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο σε νεκροφόρες που περίμεναν στο αεροδρόμιο.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιανουαρίου οι 176 συνολικά επιβαίνοντες της πτήσης της Ukraine International Airlines από την Τεχεράνη στο Κίεβο σκοτώθηκαν όταν το Boeing 737-800 κατερρίφθη ενώ το Ιράν βρισκόταν σε συναγερμό για μια αμερικανική επίθεση.
Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα, 57 ήταν πολίτες του Καναδά, ενώ τα εννέα μέλη του πληρώματος ήταν ουκρανοί.
Στο μεταξύ, το Ιράν προσπαθεί να αναλύσει τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο IRNA, διαψεύδοντας χθεσινή (18/1) πληροφορία του ημιεπίσημου ιρανικού πρακτορείου Tasnim ότι έχει ληφθεί απόφαση οι καταγραφείς του αεροπλάνου να σταλούν στην Ουκρανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης