Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Για "συμβιβασμό μπλόφα" του Macron κάνουν λόγο τα Συνδικάτα - Συνεχίζουν τις απεργίες

Γαλλία: Για
Τα Συνδικάτα θεωρούν οτι η οπισθοχώρηση θα οδηγήσει σε επιβολή των μέτρων με διατάγματα
Αν και ο γάλλος πρόεδρος Macron παραδέχθηκε την "πολιτική του οπισθοχώρηση" στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων που προωθούσε και ειδικότερα στο συνταξιοδοτικό, τα συνδικάτα στη Γαλλία επιμένουν πως θα συνεχιστούν οι απεργίες και τις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, αν και με τη χθεσινή επιστολή του προς τα συνδικάτα ο πρωθυπουργός Edward Philip αποδέχθηκε να αποσύρει προσωρινά το όριο των 64 ετών που πρότεινε, με στόχο τη σταδιακή οικονομική εξισορρόπηση του συστήματος από το 2022 έως το 2027, οι απεργίες συνεχίζονται.
Παρότι τα δύο συνδικάτα CFDT και UNSA που αγωνίσθηκαν για την απόσυρση της συγκριμένης μεταρρύθμισης χαρακτήρισαν τις εξελίξεις "νίκη" του κινήματος, πολλά άλλα θεωρούν οτι πίσω από τον "συμβιβασμό" του Macron κρύβονται τα ψιλά γράμματα που οδηγούν σε άλλες αναγνώσεις.

Επιβολή των μέτρων με διατάγματα;

Για παράδειγμα αναφέρουν, ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός αποσύρει μεν για την ώρα το όριο των 64 ετών, με την προϋπόθεση τα συνδικάτα θα συμφωνήσουν στην εξεύρεση άλλων τρόπων εξισορρόπησης του συστήματος.
Περιορίζει όμως δραστικά το χρονικό όριο που δίνει και θέλει μια σαφή απάντηση ως στα τέλη Απριλίου και όχι τον Ιούλιο που πρότεινε το CFDT.
Δεύτερον, ο πρωθυπουργός δηλώνει εξ’ αρχής ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο μια «ευρεία εξουσιοδότηση για τη λήψη, μέσω διαταγμάτων, οιουδήποτε μέτρου κρίνει απαραίτητο, για την εξισορρόπηση του συστήματος έως το 2027».
Έτσι, εάν τα συνδικάτα δεν συμφωνήσουν έως τον Απρίλιο, θα έχει λυμένα τα χέρια του για να προχωρήσει με διατάγματα. Προϋποθέσεις που κάνουν τους απεργούς που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις να μιλούν για «συμβιβασμό-μπλόφα» από την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης