Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει μυστήριο η συντριβή του ουκρανικού Boeing 737 στην Τεχεράνη - Νεκροί οι 176 επιβαίνοντες - Εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν το σενάριο της κατάρριψης

tags :
Παραμένει μυστήριο η συντριβή του ουκρανικού Boeing 737 στην Τεχεράνη - Νεκροί οι 176 επιβαίνοντες - Εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν το σενάριο της κατάρριψης
Πυκνώνουν οι απόψεις ειδικών που υποδεικνύουν πως οι τρύπες στην άτρακτο και το φτερό, μαρτυρούν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο
(upd9) Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια της πτώσης του ουκρανικού Boeing 737-800, το οποίο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του στις 5:10 τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης Imam Khomenei, παρασύροντας στο θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες του, 167 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα.
Αν και αρχικά όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης στον κινητήρα του, μια σειρά από νέα στοιχεία και δηλώσεις αλλάζουν τα δεδομένα.... ειδικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε κατά βάσεων αμερικανών στο Ιράκ και κατά λάθος να έπληξε το αεροπλάνο.
Είναι χαρακτηριστικό πως αν και η πρεσβεία της Ουκρανίας
είχε διαρρεύσει πως αιτία της συντριβής του αεροσκάφους ήταν βλάβη στον κινητήρα, στη συνέχεια έσπευσε να διευκρινίσει πως οι δηλώσεις αυτές δεν έγιναν από επίσημα χείλη και ότι η έρευνα για τα αίτια της συντριβής είναι σε πλήρη εξέλιξη.
«Κάθε σχόλιο που έχει προηγηθεί για την αιτία της συντριβής δεν είναι επίσημη εκδοχή» αναφέρει στην ανακοίνωση της η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τεχεράνη.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο έπεσε από ιρανικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε κατά βάσεων αμερικανών στο Ιράκ.... την ίδια στιγμή οι ιρανικές αρχές παρεμποδίζουν την έρευνα για τα αίτια της συντριβής. 
Στην εκδοχή της «κατάρριψης» πάντως φαίνεται πως συγκλίνουν οι απόψεις ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά παραγόντων όπως η έλλειψη επικοινωνίας για ύπαρξη βλάβης.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Independent, οι αναλυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν από την υπόθεση ότι το αεροπλάνο, με τους 176 επιβαίνοντες, από τους οποίους κανένας δεν επέζησε, συνετρίβη γιατί δέχτηκε «βλήματα».
Παρά το γεγονός ότι, μερίδα αναλυτών υποστηρίζει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, η ομάδα OPS, μια ομάδα Παρακολούθησης του Κινδύνου των Αερομεταφορών, υποστηρίζει ότι στις φωτογραφίες από το σημείο συντριβής «είναι εμφανείς οι οπές από βλήματα στην άτρακτο και σε τμήμα του φτερού».
Η ομάδα συνιστά να ξεκινήσει η έρευνα από αυτή την υπόθεση, μέχρι να υπάρξουν σαφείς αποδείξεις για το αντίθετο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/MH-17-photo.jpg?itok=fpISdS-g
Image
Παράλληλα έγινε γνωστό πως το αεροσκάφος δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Επίσης, η Ukraine International Airlines (UIA) υποστήριξε πως το αεροσκάφος είχε ελεγχθεί πριν από μόλις δύο ημέρες χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα, τονίζοντας πως θα κάνει τα πάντα για να εξακριβώσει τι πραγματικά συνέβη.
Όπως ανακοίνωσε, στην έρευνα θα συμμετάσχουν ειδικοί τόσο από τη Boeing όσο και από τις εθνικές αρχές του Ιράν.
Image

The tail of the plane that crashed in Iran.

Image
Ήδη οι Ιρανικές αρχές έχουν εντοπίσει το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Mehr να αναφέρουν πως ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν υποστήριξε πως το Ιράν δεν είναι διατεθειμένο να δώσει το μαύρο κουτί στη Boeing.
Ο Qassem Biniaz, εκπρόσωπος του υπουργείου Οδών και Μεταφορών του Ιράν, ισχυρίζεται ότι οι πιλότοι «έχασαν τον έλεγχο του αεροπλάνου» μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μία από τις μηχανές του αεροσκάφους.
Δεν διευκρινίζουν ωστόσο τι οδήγησε τους Ιρανούς στο συμπέρασμα.
Την ίδια στιγμή, Γερμανοί ειδικοί υποστηρίζουν στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε ενώ δημοσίευμα της ιορδανικής εφημερίδας "Al Hadath" δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε κατά λάθος από την ιρανική αεράμυνα.
Οι περισσότεροι μάλιστα ειδικοί διερωτώνται πως οι αρμόδιες Αρχές έσπευσαν να αποδώσουν τη συντριβή του αεροσκάφους σε μηχανική βλάβη, τη στιγμή που για να εξαχθεί ένα τέτοιο συμπέρασμα συνήθως απαιτείται ενδελεχής έρευνα μηνών.



Emergency services have arrived to the crash site.

Zelenskiy (πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν υπάρχουν επιζώντες στην πτήση PS 752 – Όλοι είναι νεκροί

Τη θέση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση PS 752 που αναχώρησε από την Τεχεράνη με προορισμό το Κίεβο αλλά συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymir Zelenskiy, ο οποίος και αυτός τήρησε αποστάσεις από τις εκτιμήσεις περί μηχανικής βλάβης του αεροπλάνου.
Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να διακριβώσει τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου, υποστηρίζοντας πως έδωσε εντολή στον Γενικό Εισαγγελέα να αρχίσει έρευνα για την υπόθεση..
Όπως έγινε γνωστό, στο αεροπλάνο επέβαιναν 167 επιβάτες, εκ των οποίων 82 ήταν Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 10 Σουηδοί, 3 από τη Γερμανία, 3 από τη Μ. Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας εξέδωσε προειδοποίση για τις αερομεταφορείς (NOTAMS) τονίζοντας ότι τίθενται περιορισμοί πτήσεων που απαγορεύουν στους αερομεταφορείς της πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ να πετούν στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν και στα νερά του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

(πρώτη ενημέρωση 8/1 05:34)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης