Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Απελπιστική ανάγκη να βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Απελπιστική ανάγκη να βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα
Είμαι διατεθειμένος να συναντηθώ με τον Kim Jong un όσες φορές χρειαστεί είπε ο πρόεδρος της  Ν. Κορέας
Για «απελπιστική ανάγκη» να βρεθούν πρακτικοί τρόποι για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in, ο οποίος υποστήριξε πως είναι διατεθειμένος να συναντηθεί όσες φορές χρειαστεί με τον ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σε ομιλία του ο Moon απηύθυνε πρόσκληση για νέες συνομιλίες προς τον Kim και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες να διευκολύνει την επικοινωνία της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ.
«Σε μια στιγμή αδιεξόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, κι ενώ ανησυχούμε επίσης για την οπισθοδρόμηση στις διακορεατικές σχέσεις, έχουμε απελπιστική ανάγκη πρακτικών τρόπων για να βελτιωθεί η διακορεατική συνεργασία» υποστήριξε ο Moon και ενώ είχε προηγηθεί την Πρωτοχρονιά η τοποθέτηση του Kim, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως τερματίζει το μορατόριο στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων αναφέροντας πως «πολύ σύντομα» ο κόσμος θα ανακαλύψει πως η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει ένα νέο «στρατηγικό όπλο».
Η ορμή των συνομιλιών ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας πρέπει να διατηρηθεί (...).
Οι προκλήσεις και οι απειλές δεν βοηθούν κανέναν.
Η ασφάλεια και η ευημερία στην κορεατική χερσόνησο εξαρτάται από την επίλυση της σύγκρουσης, όμως οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν και να σημειώσουν πρόοδο.
Ας προσπαθήσουμε μαζί» είπε ο Moon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης