Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Να καταδικάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την αμερικανική επιδρομή στο έδαφος μας

tags :
Ιράκ: Να καταδικάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την αμερικανική επιδρομή στο έδαφος μας
Η επιχείρηση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει σε πόλεμο καταστροφικό για το Ιράκ αναφέρει η ιρακινή κυβέρνηση
Να καταδικάσει την επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Qassem Soleimani, ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ιρακινή κυβέρνηση.
Σε επιστολή της η ιρακινή κυβέρνηση απαιτεί να καταδικαστεί η αμερικανική επιχείρηση προκειμένου, όπως αναφέρει, να μην κυριαρχήσει «ο νόμος της ζούγκλας» στις διεθνείς σχέσεις.
«Αυτή η αμερικανική επιχείρηση αποτέλεσε επίθεση εναντίον του λαού και της κυβέρνησης του Ιράκ, κατάφωρη παραβίαση των όρων της παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, και επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι πιθανό να οδηγήσει σε πόλεμο, καταστροφικό για το Ιράκ, την περιοχή και τον κόσμο» υποστηρίζει ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ιράκ στον ΟΗΕ.
Το Ιράκ ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας να «αναλάβει τις ευθύνες του» και «να εξασφαλίσει ότι αυτοί που διαπράττουν τέτοιες παραβιάσεις, οι οποίες δεν καταπατούν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο, οδηγώντας στην κυριαρχία του νόμου της ζούγκλας στη διεθνή κοινότητα, θα δώσουν λόγο».
Στην τρισέλιδη επιστολή του, ο ιρακινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δεν ζητά ρητώς να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης