Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Στους 30 οι νεκροί από το βομβαρδισμό στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη – Στους 33 οι τραυματίες

tags :
Λιβύη: Στους 30 οι νεκροί από το βομβαρδισμό στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη – Στους 33 οι τραυματίες
Σφοδρές μάχες στα προάστια της Τρίπολης
Στους 30 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη της Λιβύης σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 30 και οι τραυματίες σε 33.
Σημειώνεται ότι η στρατιωτική σχολή βρίσκεται σε περιοχή της Τρίπολης που ελέγχεται από τις δυνάμεις της ΚΕΕ, οι οποίες κατηγορούν για τον βομβαρδισμό της σχολής τις δυνάμεις του στρατηγού Haftar που από τις αρχές Απριλίου δίνουν σφοδρές μάχες προκειμένου να καταλάβουν την πόλη.
Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτουν κατηγορηματικά οι δυνάμεις του Haftar, οι οποίες απέδωσαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή «στην Αλ Κάιντα, στο Ισλαμικό Κράτος ή στους Αδελφούς Μουσουλμάνους».
Από την πλευρά της η δύναμη του ΟΗΕ στη Λιβύη καταδίκασε «με τον πλέον σθεναρό τρόπο» το πλήγμα εναντίον της στρατιωτικής σχολής, σημειώνοντας πως «η επιδεινούμενη κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων (...) υπονομεύει τις πιθανότητες επιστροφής στην πολιτική διαδικασία».
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από την έναρξη των εχθροπραξιών για τον έλεγχο της Τρίπολης έχουν σκοτωθεί πάνω από 280 άμαχοι ενώ έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.000 αντιμαχόμενοι, ενώ τουλάχιστον 146.000 Λίβυοι έχουν εκτοπιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης