Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 3 Μαΐου

Βολιβία: Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 3 Μαΐου
Νέες εκλογές στη Βολιβία στις 3 Μαΐου
Στις 3 Μαΐου θα διεξαχθούν στη Βολιβία προεδρικές και βουλευτικές εκλογές,  όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της χώρας.
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2019, νικητής των εκλογών είχε αναδειχθεί ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος , Evo Μorales, αλλά οι εκλογές ακυρώθηκαν.
O λόγος ήταν ότι διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες που οδήγησαν στην παραίτηση του Morales και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 30 ανθρώπων.
Ο Morales που ήταν στην εξουσία επί 14 έτη, κατέφυγε αρχικά στο Μεξικό και κατόπιν στην Αργεντινή.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανατράπηκε από πραξικόπημα, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.
Ως πιθανούς διαδόχους του κατονόμασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Luis Arce Catacora και τον Andronico Rodirguez, επικεφαλής ενός αγροτικού συνεταιρισμού.
Εισαγγελείς έχουν εκδώσει και ένταλμα σύλληψης του Morales με τις κατηγορίες της ανταρσίας, της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Πίσω από την απαγγελία αυτών των κατηγοριών είναι η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Anez, πολιτική αντίπαλος του Evo Morales.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης