Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salih (Ιράκ): Πρέπει να αποφύγουμε τις τραγωδίες μίας ένοπλης σύγκρουσης - Καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Salih (Ιράκ): Πρέπει να αποφύγουμε τις τραγωδίες μίας ένοπλης σύγκρουσης - Καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση
Ο πρόεδρος του Ιράκ καταδίκασε την επίθεση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
Έκκληση προς όλες τις πλευρές ώστε να δείξουν αυτοσυγκράτηση απηύθυνε σήμερα (3/1) ο πρόεδρος του Ιράκ, Barham Salih, ο οποίος καταδίκασε την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Salih δήλωσε ότι «το Ιράκ πρέπει να αποφύγει τις τραγωδίες μίας ένοπλης σύκγρουσης οι οποίες έχουν βασανίζει τη χώρα για πάνω από τέσσερις δεκαετίες», ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα τα εθνικά της συμφέροντα.
«Είναι καθήκον μας να παραμείνουμε ενωμένοι ώστε να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα, την κυριαρχία και την ασφάλεια του Ιράκ», επεσήμανε ο Barham Salih, ο οποίος κάλεσε όλες τις πλευρές «να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να θέσουν πρώτα το εθνικό συμφέρον».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Adel Abdul Mahdi, δήλωσε ότι «η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ αποτελεί μία επικίνδυνη κλιμάκωση που θα ανάψει το φιτίλι ενός καταστροφικού πολέμου στο Ιράκ, την περιοχή και τον κόσμο», ενώ πρόσθεσε ότι η επίθεση αποτελεί παραβίαση των όρων της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα.
«Τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ αποκλειστικά για να εκπαιδεύουν ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου συνασπισμού», επεσήμανε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης