Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mahdi (Ιράκ): Η επίθεση των ΗΠΑ θα ανάψει το φιτίλι ενός καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή

Mahdi (Ιράκ): Η επίθεση των ΗΠΑ θα ανάψει το φιτίλι ενός καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ χαρακτήρισε την επίθεση της Ουάσιγκτον ως «τεράστια πραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας
Στο γεγονός ότι η επίθεση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης θα μπορούσε να «ανάψει το φιτίλι του πολέμου» στην ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε σήμερα (3/1) ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Adel Abdul Mahdi, ο οποίος καταδίκασε την ενέργεια της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο Ιρακνικός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δολοφονία του Ιρανού υπουστράτηγου Qassem Soleimani και του διοικητή της πολιτφορυλακής του Ιράκ, Abu Mahdi al-Muhandis, «θεωρούνται επίθεση κατά του Ιράκ και τεράστια παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας».
«Η αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ αποτελεί μία επικίνδυνη κλιμάκωση που θα ανάψει το φιτίλι ενός καταστροφικού πολέμου στο Ιράκ, την περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε ο Adel Abdul Mahdi, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση αποτελεί παραβίαση των όρων της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα.
«Τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ αποκλειστικά για να εκπαιδεύουν ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου συνασπισμού», επεσήμανε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, ο οποίος ζήτησε από το κοινοβούλιο της χώρας να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο «ώστε να λάβει νομοθετικά μέτρα και απαραίτητες διατάξεις για να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία του Ιράκ».
Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει ποιες θα μπορούσε να είναι οι σχετικές διατάξεις, ωστόσο ορισμένοι αξιωματούχοι στο Ιράκ έχουν ζητήσει τη λήψη μέτρων για την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης