Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 47,5 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 47,5 μονάδες ο PMI
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2012
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/1) στοιχεία της Markit, εν μέσω σημαντικής πτώσης στην παραγωγή των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,5 μονάδες, έναντι 48,9 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 47,4 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2012, καθώς διαμορφώθηκε στις 45,6 μονάδες, έναντι 49,1 μονάδων προηγουμένως
Οι υποδείκτες που σχετίζονται με τις νέες παραγγελίες και τις νέες εξαγωγές κατέγραψαν επίσης σημαντική πτώση σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης PMI παρέμεινε για όγδοο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση ήταν αυτός των επενδυτικών αγαθών, όπου η μηνιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων επτά ετών.
«Με τη ζήτηση να είναι αδύναμη και την εμπιστοσύνη να παραμένει υποτονική, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson, με την ίδια την εταιρεία ωστόσο να διευκρινίζει ότι η εγχώρια ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά παρέμεινε ενισχυμένη.
«Σε αυτή τη βάση, φαίνεται ότι η παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου και η ευρύτερη οικονομία μπορεί να ξεκινήσουν τη νέα δεκαετία όπως ξεκίνησαν την τελευταία, βασιζόμενες σε πολύ μεγάλο βαθμό στις καταναλωτικές δαπάνες και περιμένοντας μία σταθερή βελτίωση των επενδυτικών επιπέδων», πρόσθεσε ο κ. Dobson.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης