Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 43,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 43,7 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης PMI παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα για τον μεταποιητικό κλάδο της Γερμανίας τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/1) στοιχεία της Markit, εν μέσω πτώσης στην παραγωγή των ειχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 43,7 μονάδες, καθώς απόμακρύνθηκε από τα υψηλά πέντε μηνών και τις 44,1 μονάδες στις οποίες βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2019.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης εμφανίστηκε ενισχυμένος σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις των 43,4 μονάδων, παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών, ενώ οι εισροές νέων επιχειρήσεων υποχώρησαν για 15ο συνεχόμενο μήνα.
Επιπλέον, ο υποδείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε τη μικρότερη πτώση για ολόκληρο το 2019, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζετια με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το 2020 σκαρφάλωσε σε υψηλά 15 μηνών.
«Ο μεταποιητικός κλάδος της Γερμανίας έκλεισε το 2019 με άλλη μία αδύναμο επίοδη και παραμένει ένα αγκάθι στην πλευρά της οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «οι παρατεταμένες περικοπές στον αριθμό εργαζομένων στα εργοστάσια εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για τις μέχρι στιγμής σταθερές καταναλωτικές δαπάνες της Γερμανίας».
«Οι δείκτες νέων παραγγελιών και προσδοκιών για την παραγωγή δίνουν περισσότερο θετικά σημάδια καθώς προχωράμε στο νέο έτος», υπογράμμισε ο κ. Smith, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως «η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας και μία πιθανώς σαφέστερη πορεία για το Brexit καθιστούν τη διεθνή σκηνή περισσότερο σταθερή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης