Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans (Κομισιόν): Η Βρετανία θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Timmermans (Κομισιόν): Η Βρετανία θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν συνέκρινε τις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας με τις οικογενειακές σχέσεις
Τη θέση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι παντα «ευπρόσδεκτο» να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε σήμερα (26/12) ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans, μέσω επιστολής του η οποία δημοσιεύθηκε στη Guardian.
Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους Βρετανούς πολίτες, ο κ. Timmermans δήλωσε ότι «γνωρίζω τα πλεονεκτήματά σας και τις αδυναμίες σας, ότι μπορείτε να είστε γενναιόδωροι αλλά και φιλάργυροι», προσθέτοντας ότι «ξέρω πως πιστεύετε ότι είστε μοναδικοί και διαφορετικοί, που βεβαίως είστε με πολλούς τρόπους, αλλά ίσως λιγότερο απ' ό,τι νομιζετε».
«Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη είναι μοναδικά, οι διαφορές μας αποτελούν πηγή θαυμασμού, έκπληξης, δυσφορίας, παρεξήηγης, γελοιοποίησης, και, ναι, αγάπης», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «στις καλές στιγμές οι διαφορές μας καθιστούν την πιο δημιουργική, παραγωωική, ειρηνική και ευημερούσα οικογένεια, ενώ στις κακές στιγμές οι διαφορές μας πρωθούν την ανωτερότητα και στρέφουν το ένας μέλος της οικογένειεας ενάντιο στο άλλο».
«Τα πράγματα τότε ξεφεύγουν πολύ γρήγορα, και είμαστε όλοι πολύ καλοί σε αυτό», επεσήμανε ο Frans Timmermans, ο οποίος εν συνεχεία τόνισε ότι «ως οικογένεια έχουμε καθήκονα να προωθούμε τις καλύτερες στιγμές και να αφήνουμε στην άκρη τις κακές στιγμές», καθώς και ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε το πιο επιτυχημένο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αποφασίσατε να αποχωρήσετε, και αυτό με πληγώνει αλλά το σέβομαι», για να προσθέσει πως «είχατε δύο απόψεις επί του θέματος, όπως είχατε πάντα δύο απόψεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Το λυπηρό γεγονός είναι ότι βλέπω πως αυτό σας βλάπτει, επειδή οι δύο απόψεις θα παραμείνουν εκεί ακόμα και όταν φύγετε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «στη διαδικασία έχει γίνει τόσο μεγάλη περιττή ζημιά σε εσάς και σε όλους εμάς, και φοβάμι ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα».
«Πληγώθηκαν βαθιά όταν αποφασίσατε να αποχωρήσετε και τρία χρόνια αργότερα είμαι απλά λυπημένος που ένα μέλος της οικογένειάς μας επιθυμεί να διακόψει τους δεσμούς μας», τόνισε ο κ. Timmermans, για να προσθέσει ωστόσο ότι «με παρηγορεί το γεγονός ότι οι οικογενειακή δεσμοί δε μπορούν ποτέ να διακοπούν».
«Δεν απομακρύνεστε και πάντα θα είστε ευπρόσδεκτοι να επιστρέψετε», καταλήγει η επιστολή του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης