Διεθνή

Στην Ομάδα της Λίμας η Βολιβία – Απομακρύνεται από τη Βενεζουέλα του Maduro

Στην Ομάδα της Λίμας η Βολιβία – Απομακρύνεται από τη Βενεζουέλα του Maduro
Μια από τις πρώτες ενέργειες της μεταβατικής κυβέρνησης της Jeanine Agnes ήταν να αναγνωρίσει τον Guaido
Στην Ομάδα της Λίμας εντάχθηκε η Βολιβία, κίνηση η οποία την απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τη Βενεζουέλα του προέδρου Nicola Maduro.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας ανακοίνωσε πως η χώρα εντάχθηκε στην περίφημη Ομάδα της Λίμας – σε αυτήν μετέχουν τα περισσότερα κράτη της Λατινικής Αμερικής, π.χ. Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό, Περού καθώς και ο Καναδάς – προκειμένου να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και έναν χρόνο είναι σε εξέλιξη η σύγκρουση μεταξύ του προέδρου Maduro και του Juan Guaido, ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας.
Σημειώνεται ότι πριν υποβάλει την παραίτησή του τον περασμένο Νοέμβριο υπό την ασφυκτική πίεση του στρατού ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales ήταν από τους πιο στενούς συμμάχους της κυβέρνησης του Maduro, την οποία θεωρεί έκνομη η Ομάδα της Λίμας.
Είναι χαρακτηριστικό πως μια από τις πρώτες ενέργειες της μεταβατικής κυβέρνησης της Jeanine Agnes ήταν να αναγνωρίσει τον Guaido.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης