Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκοτία): Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές εάν η κυβέρνηση Johnson αποτρέψει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

tags :
Sturgeon (Σκοτία): Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές εάν η κυβέρνηση Johnson αποτρέψει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία
Οι Σκοτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016
Την θέση ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Boris Johnson επιχειρήσει να αποτρέψει ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας διατύπωσε η πρωθυπουργός Nicola Sturgeon και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας (SNP).
«Συχνά μου τίθεται το ερώτημα: Τι θα κάνετε εάν ο Boris Johnson πει όχι;
Όπως έχω ήδη πει, θα εξετάσω όλες τις λογικές εναλλακτικές για να διασφαλίσω το δικαίωμα της Σκοτίας στην αυτοδιάθεση» υποστήριξε η Sturgeon, το κόμμα της οποίας τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας και κατά του Brexit.
Σημειώνεται ότι στις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, το SNP κέρδισε τις 48 από τις 59 έδρες της Σκοτίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο, κάτι που σύμφωνα με την Sturgeon δείχνει τη στήριξη για την προσπάθειά της να διενεργηθεί ένα τέτοιο δημοψήφισμα.
«Όσο πιο πολύ μια κυβέρνηση των Τόρις (Συντηρητικών) προσπαθεί να παρεμποδίσει τη βούληση του λαού της Σκοτίας, τόσο περισσότερο επιδεικνύουν απόλυτη και πλήρη περιφρόνηση στη σκοτσέζικη δημοκρατία, τόσο περισσότερο θα ενισχυθεί η στήριξη για την ανεξαρτησία, άρα η βραχυπρόθεσμη στρατηγική τους, κατά την άποψή μου, σπέρνει τους σπόρους της μακροπρόθεσμης ήττας τους» υποστήριξε η Sturgeon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης