Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, στις 49,4 μονάδες
Σε τροχιά συρρίκνωσης παρέμεινε η επιχερηματική δραστηριότητα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (16/12) η Markit, παρά το γεγονός ότι κλάδος υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αντίθετα, ο δείκτης PMI που σχετίζεται με τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις 43,4 μονάδες, έναντι 44,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 44.6 μονάδες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να διαμορφωθεί στις 49,4 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 49,9 μονάδες.
Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε για έκτο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης απασχόλησης παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που αφορά την αισιδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο έτος σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.
«Ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε ανθεκτικός, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να αυξάνεται με ισχυρότερους ρυθμούς και την αισιοδοξάι των επιχειρήσεων να ενισχύεται επίσης», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ασθενέσθερη τάση στην αγροά εργασίας είναι πιθανό να αποτελέσει περιοριστικό παράγοντα για τον κλάδο καθώς ξεκινάει το νέο έτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης