Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: O Johnson θέλει να ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος για το Brexit, πριν από τα Χριστούγεννα

Βρετανία: O Johnson θέλει να ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος για το Brexit, πριν από τα Χριστούγεννα
Θα επιδιώξει δύο προτεραιότητες -- να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να πραγματοποιηθεί το Brexit και να ρίξει χρήματα στο βρετανικό σύστημα υγείας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα «πραγματοποιήσει το Brexit» έως τις 31 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα καταλήξει σε μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, δήλωσε την Κυριακή (15/12), ο υπουργός Michael Gove.
Μετά την επανεκλογή των Συντηρητικών την περασμένη εβδομάδα με πλειοψηφία 80 εδρών, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει δύο προτεραιότητες -- να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να πραγματοποιηθεί το Brexit και να ρίξει χρήματα στο βρετανικό σύστημα υγείας.
«Αυτό που μπορώ απολύτως να επιβεβαιώσω είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης σχετικά σύντομα και στη συνέχεια θα καταστήσουμε σαφές ότι θα περάσει πριν από τις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Gove στο Sky News.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, ο Βρετανός υπουργός είπε: «Θα επιτευχθεί την επόμενη χρονιά. Θα είμαστε σε θέση να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από την 31η Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς και στη συνέχεια θα έχουμε ολοκληρώσει τις συνομιλίες μας με την ΕΕ για ένα νέο πλαίσιο ελεύθερου εμπορίου και φιλικής συνεργασίας που θα έχουμε μαζί της μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς».
Ο Johnson θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του την Πέμπτη (19/12).
Έπειτα από τρία και πλέον χρόνια διαμάχης για το Brexit, ο Johnson θα πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει μια χώρα όπου οι διαφωνίες για το πώς, το πότε ή το αν η Βρετανία πρέπει να φύγει από την ΕΕ έχει διαιρέσει πόλεις, χωριά, ακόμη και οικογένειες.
Σύμφωνα με τους Sunday Times, σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στην ομάδα των κυριότερων υπουργών του τον Φεβρουάριο προκειμένου να επικεντρωθεί στην εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεών του, ειδικότερα εκείνων προς τους ψηφοφόρους της βόρειας και κεντρικής Αγγλίας, που κάποτε αποκαλούνταν «κόκκινος τοίχος» λόγω της αφοσίωσής τους στο Εργατικό Κόμμα.
Για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, το εκλογικό αποτέλεσμα της 12ης Δεκεμβρίου ήταν το χειρότερο από το 1935, υπογραμμίζοντας το πώς η αμφίσημη πολιτική του για το Brexit και ο Σοσιαλιστής ηγέτης του, Jeremy Corbyn αποδείχθηκαν εκλογική καταστροφή για πολλούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης