Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Προτεραιότητα της κυβέρνησης Johnson το Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020

Gove (Βρετανία): Προτεραιότητα της κυβέρνησης Johnson το Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020
Στο εσωτερικό προτεραιότητα θα δωθεί στην υγεία καθώς αποτέλεσε το κλειδί για τη νίκη Johnson στα βορειοανατολικά
Πρώτη προτεραιότητα της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Johnson θα είναι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020 χωρίς περαιτέρω παράταση της ημερομηνία και έχοντας εξασφαλίσει συμφωνία με τις Βρυξέλλες έως το τέλος του 2020.
Αυτή είναι η πρώτη δήλωση  του βρετανού υπουργού Michael Gove ο οποίος παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης μετά την πανηγυρική εκλογή Johnson με απόλυτη πλειοψηφία 80 εδρών.
Στόχος του πλέον είναι να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για γρήγορο brexit και να αυξήσει τα κονδύλια για την υγεία.
 "Αυτό που μπορώ εν τέλει να επιβεβαιώσω είναι ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε σύντομα προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την συμφωνία με την ΕΕ και θεωρούμε ότι θα ψηφιστεί πριν από τις 31 Ιανουαρίου », δήλωσε ο Gove στο Sky News.
"Θα ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας με την ΕΕ για το νέο πλαίσιο ελεύθερου εμπορίου και φιλικής συνεργασίας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους" υπογράμμισε.
Ο βρετανός υπουργός τόνισε  ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στα εσωτερικά ζητήματα θα είναι η στήριξη της δημόσιας υγείας, καθώς αυτό αποτέλεσε και το κυρίαρχο ζήτημα στις βορειοανατολικές περιοχές όπου οι παραδοσιακά ψηφοφόροι των Εργατικών στήριξαν σε αυτές τις εκλογές τους Συντηρητικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης