Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon: Ήμουν ξεκάθαρη με τον Johnson, η Σκωτία δικαιούται ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

Sturgeon: Ήμουν ξεκάθαρη με τον Johnson, η Σκωτία δικαιούται ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της
Το SNP κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο Bρετανικό κοινοβούλιο στις εθνικές εκλογές ωθώντας την Sturgeon να επανακαταθέσει το αίτημά της για ένα νέο δημοψήφισμα
Ο Boris Johnson πρέπει να «επικεντρωθεί στην πραγματικότητα» και να αναγνωρίσει ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) έχει λάβει εντολή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας NicolaSturgeonτο Σάββατο (14/12/2019).
Το SNP κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στο Bρετανικό κοινοβούλιο στις εθνικές εκλογές της Πέμπτης (12/12), ωθώντας την Sturgeon να επανακαταθέσει το αίτημά της για ένα νέο δημοψήφισμα με σκοπό την ανεξαρτησία.
Ωστόσο, ο Johnson, ενισχυμένος από το δικό του Συντηρητικό Κόμμα που κέρδισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 80 εδρών στις εκλογές, είπε στη Sturgeon σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι αντιτάσσεται σε άλλο ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.
«Ήμουν ξεκάθαρη μαζί του ότι έχω εντολή να προσφέρω στους Σκωτσέζους μια επιλογή. Επανέλαβε την αντίθεσή του σε αυτό», δήλωσε η Sturgeon στο Skynews, αφού επισκέφθηκε υποστηρικτές της στο Dundee.
«Αλλά ξέρετε, ας επικεντρωθούμε στην πραγματικότητα εδώ - οι εκλογές αποτέλεσαν μια κρίσιμη στιγμή για τη Σκωτία», είπε.
Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν σε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το 2014 για να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επέλεξαν επίσης στο δημοψήφισμα του Brexit του 2016 για να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η πλειοψηφία των Άγγλων και Ουαλών ψηφοφόρων υποστήριζαν την έξοδο από την Ένωση, υπενθυμίζει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης