Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Στην Κούβα o Morales – Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο βολιβιανός πρώην πρόεδρος

Μεξικό: Στην Κούβα o Morales – Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο βολιβιανός πρώην πρόεδρος
Στην Κούβα για ιατρικό ραντεβού ο Evo Morales
Στην Κούβα για ιατρικές εξετάσεις, βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, ο οποίος πριν από περίπου έναν μήνα προσέφυγε στο Μεξικό, όπου του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της μεξικανικής διπλωματίας, o Evo Morales μετέβη στην Κούβα την Παρασκευή 6/12, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
 «Ο πρόεδρος Evo Morales βρίσκεται στην Κούβα για ένα ιατρικό ραντεβού με την κουβανική ιατρική ομάδα που τον παρακολουθούσε στη Βολιβία», επιβεβαίωσε η Gabriela Montaño, πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του Μοράλες, σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με το μεξικανικό ΥΠΕΞ, ο Evo Morales αναχώρησε την Παρασκευή για την Αβάνα και το ταξίδι αναμένεται να είναι σύντομο, «κατά τις πληροφορίες μας».
Σημειώνεται ότι ο βετεράνος σοσιαλιστής ηγέτης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση στις 10 Νοεμβρίου,μετά από την κινητοποίηση της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο ο Evo Morales, την ανταρσία μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και την εγκατάλειψή του από τον στρατό, που απαίτησε να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο ίδιος αναχώρησε στις 12 Νοεμβρίου για το Μεξικό, το οποίο κυβερνά ο κεντροαριστερός πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης