Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Johnson – Corbyn, αναμετρώνται απόψε στην τελευταία τηλεμαχία για να κερδηθούν οι αναποφάσιστοι

Deutsche Welle: Johnson – Corbyn, αναμετρώνται απόψε στην τελευταία τηλεμαχία για να κερδηθούν οι αναποφάσιστοι
Πόσο μπορεί να επηρεάσει αναποφάσιστους ή να αλλάξει την πόλωση; - 100 καλεσμένοι ψηφοφόροι θα αξιολογήσουν τους δύο «μονομάχους» σε θέματα πολιτικής, προτάσεων και αξιοπιστίας
Μία εβδομάδα πριν την εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία και το τηλεοπτικό κανάλι BBC φιλοξενεί απόψε 6 Δεκεμβρίου, την τελευταία τηλεμαχία μεταξύ των Boris Johnson – Jeremy Corbyn, η οποία αναμένεται σφοδρή προκειμένου να κερδηθεί η μερίδα εκείνη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα: οι αναποφάσιστοι κεντρώοι ψηφοφόροι.
Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν διαφορά πάνω από 10 μονάδες περίπου στο μέσο όρο υπέρ του Συντηρητικού κόμματος, τίποτα όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος που έκλεινε προς τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες απογοητεύθηκε με τα σκαμπανεβάσματα της ηγεσίας τους.
Αυτό που κυρίως τους απομάκρυνε από το συγκεκριμένο κόμμα -το μόνο με ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα- ήταν η εξαγγελία της αναστολής του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, δίχως νέο δημοψήφισμα.
Ήταν ένα λάθος, που παραβίαζε την δημοκρατική ευαισθησία των Βρετανών, ασχέτως αν είναι κατά του brexit.
Παρά την πρόσφατη στροφή των Φιλελευθέρων στο θέμα, τα ποσοστά τους έπεσαν δραματικά.
Από πλευράς Συντηρητικών, οι επιτελείς της Ντάουνινγκ Στριτ καταβάλουν ηράκλειες προσπάθειες, ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενο παραπατήματος από τον απρόβλεπτο Boris Johnson.
Εξ ου και ο λόγος που τον κρατούν μακριά από εμφανίσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής προέκυψε μια αναπάντεχη ευκαιρία για τον Jeremy Corbyn με την σφοδρή επίθεση εναντίον του Boris Johnson, που εξαπέλυσε στα μέσα ενημέρωσης ο βετεράνος παρουσιαστής του BBC, Andrew Neil.
Τον κατηγόρησε για δειλία, επειδή αρνήθηκε να προσέλθει σε  πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη μαζί του.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ηγέτης των Εργατικών θα επικεντρωθεί σε αυτό το γεγονός, προκειμένου να πλήξει την προσωπική αξιοπιστία του πρωθυπουργού.
Αντιθέτως, ο Boris Johnson θα επιμείνει στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του Corbyn  σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος.
Η γενική εκτίμηση είναι πάντως, ότι η τελευταία μονομαχία των δύο ηγετών δεν πρόκειται να επηρεάσει αποφασιστικά το πολωμένο προεκλογικό κλίμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης