Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Θα επανεξετάσουμε το καθεστώς πρόωρης αποφυλάκισης - Γνωστός στο δράστη το θύμα της επίθεσης

Johnson: Θα επανεξετάσουμε το καθεστώς πρόωρης αποφυλάκισης - Γνωστός στο δράστη το θύμα της επίθεσης
Το θύμα είχε διοργανώσει συνέδριο στο Κέιμπριτζ για την επανένταξη κρατουμένων στο οποίο συμμετείχε ο δράστης
Τη δέσμευση οτι θα επανεξετάσει το καθεστώς πρόωρης αποφυλάκισης στη Βρετανία εξέφρασε χθες (30/11) ο πρωθυπουργός Boris Johnson, την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Γέφυρα του Λονδίνου, δράστης της οποίας είναι ένας πρώην κρατούμενος για τρομοκρατία που είχε αφεθεί ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι προτού ακόμη πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ο δράστης είχε τεθεί υπό έλεγχο από πολίτες που χαρακτηρίστηκαν "ήρωες", μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και πρώην κρατούμενοι.
Ανάμεσα μάλιστα στους τελευταίους ήταν κι ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για δολοφονία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
"Όταν άνθρωποι καταδικάζονται σε φυλάκιση για έναν ορισμένο αριθμό ετών, πρέπει να εκτίουν όλα τα έτη της ποινής αυτής", δήλωσε ο Johnson μετά την επίσκεψή του στο σημείο της επίθεσης και συνέχισε: "Δεν έχει κανένα νόημα για την κοινωνία μας να αφήνουμε ελεύθερους πρόωρα ανθρώπους που καταδικάστηκαν για τρομοκρατικά αδικήματα, βίαια εγκλήματα (...) Λέω εδώ και καιρό πως αυτό το σύστημα απλώς δεν λειτουργεί".
Η επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική, προκάλεσε τον θάνατο ενός άνδρα και μιας γυναίκας και τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, οι οποίοι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται χθες Σάββατο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της βρετανικής αστυνομίας.
Ο αξιωματούχος της αστυνομίας δεν κατονόμασε τον άνδρα που σκοτώθηκε από την επίθεση, ο οποίος ήταν, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Jack Merrit,  μέλος του ινστιτούτου εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, το οποίο είχε διοργανώσει το συνέδριο για την επανένταξη κρατουμένων στο κτίριο Fishmonger's Hall, στην βόρεια άκρη της Γέφυρας του Λονδίνου, μέσα στο οποίο άρχισε η επίθεση της Παρασκευής. Ο δράστης συμμετείχε σε αυτό το συνέδριο.
Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από την επίθεση δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.
Σύμφωνα με το BBC, ο Merrit, πτυχιούχος της Νομικής και της Εγκληματολογίας, ήταν συντονιστής μαθήματος του προγράμματος επαναπροσαρμογής κρατουμένων του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.
Το σχέδιο αυτό υπό τον τίτλο "Learning Together" (Μαθαίνουμε μαζί) προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές και κρατούμενους να μελετήσουν μαζί, να βοηθήσουν στον περιορισμό υποτροπών --κάτι στο οποίο "πίστευε πολύ βαθειά" ο Merrit, σύμφωνα με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης