Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Η ΕΕ θα κάνει το παν για να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με τη Μ. Βρετανία εντός του 2020

tags :
Barnier (ΕΕ): Η ΕΕ θα κάνει το παν για να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με τη Μ. Βρετανία εντός του 2020
Κορυφαία προτεραιότητα της ΕΕ η συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στα πεδία άμυνας και ασφάλειας είπε ο Barnier
Την θέση ότι η ΕΕ θα κάνει το παν για να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία εντός του 2020 διατύπωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Michel Barnier.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times αναφερόμενοι σε τοποθέτηση του Barnier σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Barnier υπογράμμισε ότι οι 11 μήνες που μεσολαβούν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, την 31η Ιανουαρίου 2020, ως το τέλος της μεταβατικής περιόδου κανονικά δεν θα αρκούσαν για να αποπερατωθεί η διαπραγμάτευση και να συναφθεί συμφωνία.
Συμπλήρωσε όμως ότι οι Βρυξέλλες θα κάνουν το παν για να κλειστεί τέτοια ως τα τέλη του 2020.
Ακόμα ο Barnier φέρεται να επισήμανε ότι υπάρχουν ζητήματα πέραν της διμερούς διευθέτησης για το εμπόριο, όπως για παράδειγμα οι κανόνες για τις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων ή τα τέλη αεροδρομίων, για τα οποία η διαπραγμάτευση ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο, ενώ υποστήριξε πως οι Βρυξέλλες έχουν την επιλογή να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα για να προληφθούν προβλήματα για την ευρωπαϊκή οικονομία εάν οι συνομιλίες χρειαστεί να παραταθούν πέραν του 2020.
Παράλληλα ο Barnier χαρακτήρισε κορυφαία προτεραιότητα της ΕΕ τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στα πεδία της άμυνας και της ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης