Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Bloomberg αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο, 31 εκατ. δολαρίων για την ανακοίνωση της προεδρικής του υποψηφιότητας

ΗΠΑ: O Bloomberg αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο, 31 εκατ. δολαρίων για την ανακοίνωση της προεδρικής του υποψηφιότητας
Αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδέψει ποτέ υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ για τη διαφήμισή του
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, που είναι ολοένα και πιο πιθανό να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, σκοπεύει να ξεκινήσει τη Δευτέρα (25/11) μια τεράστια εκστρατεία τηλεοπτικών διαφημίσεων αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση την οποία ο Bernie Sanders ήδη χαρακτήρισε αντιδημοκρατική.
Σύμφωνα με την εταιρεία Advertising Analytics, ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 20 αμερικανικές πολιτείες, το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδέψει ποτέ υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ για τη διαφήμισή του.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Barack Obama με σχεδόν 25 εκατομμύρια δολάρια τα οποία δαπανήθηκαν την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.
Το ποσό αυτό μαρτυρά την ισχύ του 77χρονου Bloomberg, ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.
Ο γερουσιαστής Sanders, ένας από τους 17 υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο οποίος μαζί με την Elizabeth Warren επιτίθεται στους δισεκατομμυριούχους, δήλωσε την Παρασκευή (22/11) «αηδιασμένος από την ιδέα ότι ο Bloomberg ή οποιοσδήποτε άλλος δισεκατομμυριούχος πιστεύει ότι μπορεί να παρακάμψει την πολιτική διαδικασία και να ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τις εκλογές μας».
Όταν, πριν δύο εβδομάδες, ο Bloomberg άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υποβάλει υποψηφιότητα, η Warreb επίσης τον είχε κατηγορήσει ότι θέλει «να αγοράσει τις εκλογές».
Ο δισεκατομμυριούχος που διετέλεσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 ως το 2013 έχει εντείνει τις προετοιμασίες για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, καταθέτοντας την Πέμπτη τα απαραίτητα έγγραφα στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης