Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khamenei (Ιράν): Φταίνε οι ξένοι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις αυξήσεις στη βενζίνη

Khamenei (Ιράν): Φταίνε οι ξένοι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις αυξήσεις στη βενζίνη
Στιις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών αναφέρονται ακόμη και νεκροί
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Ιράν, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές της βενζίνης προκαλώντας έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Ayatollah ali Khamenei ωστόσο κατηγορεί τους "ξένους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας" ως υπαίτιους για το "σαμποτάζ", όπως χαρακτηρίζει τις κυρώσεις που δέχεται η Τεχεράνη από τις ΗΠΑ και που την ανάγκασαν να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών.
«Κάποιοι χωρίς αμφιβολία ανησυχούν για αυτή την απόφαση... αλλά το σαμποτάζ και οι εμπρησμοί γίνονται από χούλιγκαν, όχι τον δικό μας λαό.
Οι αντεπαναστάτες και οι εχθροί του Ιράν ανέκαθεν στήριζαν το σαμποτάζ και τις παραβιάσεις ασφαλείας και συνεχίζουν να το κάνουν» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Image

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, προκλήθηκαν κάποια προβλήματα, ένας αριθμός ανθρώπων έχασε τη ζωή του και κάποια κέντρα καταστράφηκαν».
Το Σάββατο, αξιωματούχοι του Ιράν επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου στη νοτιοανατολική πόλη Σιρτζάν, ενώ έκανε λόγο για αναφορές περί «αρκετών ακόμη θανάτων» στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.
Ο Khamenei έσπευσε να εξηγήσει ότι η αύξηση της τιμής της βενζίνης εδράστηκε σε γνώμες ειδικών, ενώ τάχθηκε εναντίον της αύξησης σε άλλα προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης