Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βολιβία – Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες στις ταραχές

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βολιβία – Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες στις ταραχές
O Morales από την πλευρά του έκανε λόγο για «σφαγή» και καταδίκασε τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας
Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των βολιβιανών καλλιεργητών κόκας που ήταν πιστοί στον ανατραπέντα πρώην Πρόεδρο Evo Morales άφησαν πίσω τους οκτώ νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τοπικές πηγές.
O Morales από την πλευρά του έκανε λόγο για «σφαγή» και καταδίκασε τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας. 
Ο Morales παραιτήθηκε υπό την πίεση της αστυνομίας και του στρατού της Βολιβίας την περασμένη Κυριακή (10/11)μετά από την απόδειξη χειραγώγησης των εκλογών του Οκτωβρίου και στη συνέχεια διέφυγε στο Μεξικό.
Ο αριστερός και χαρισματικός πρώην αγρότης της κόκας χαρακτήρισε την εκδίωξή του ως «πραξικόπημα» και απέρριψε τους αυξανόμενους ισχυρισμούς για βίαιη καταστολή από τις βολιβιανές δυνάμεις ασφαλείας.
«Οι ηγέτες του πραξικοπήματος σφαγιάζουν τους αυτόχθονες πληθυσμούς και τους φτωχούς ανθρώπους που ζητούν Δημοκρατίας», έγραψε  ο Morales στο Twitter.
Η βία στη Βολιβία προσθέτει ένα κύμα αναταραχών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Χιλής, όπου οι διαμαρτυρίες για τις κοινωνικές ανισότητες τέθηκαν εκτός ελέγχου και άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 20 νεκρούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης