Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro: Οι Βραζιλιάνοι να μη δώσουν «πυρομαχικά» στον «παλιάνθρωπο» Lula

Bolsonaro: Οι Βραζιλιάνοι να μη δώσουν «πυρομαχικά» στον «παλιάνθρωπο» Lula
O Bolsonaro επιτέθηκε σε μήνυμά του στο Twitter εναντίον του Lula και έγραψε γι' αυτόν πως «είναι προς στιγμήν ελεύθερος, αλλά φορτωμένος με ενοχή»
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro ζήτησε από τους Βραζιλιάνους «που αγαπούν την ελευθερία» να «μην δώσουν πυρομαχικά στον παλιάνθρωπο» Lula, τον αριστερό πρώην αρχηγό του κράτους που αποφυλακίσθηκε την Παρασκευή (8/11).
Στην πρώτη του αντίδραση στην απελευθέρωση του πρώην προέδρου, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησής του, ο Bolsonaro επιτέθηκε σε μήνυμά του στο Twitter εναντίον του Lula και έγραψε γι' αυτόν πως «είναι προς στιγμήν ελεύθερος, αλλά φορτωμένος με ενοχή», αναφερόμενος στην καταδίκη για διαφθορά που είχε οδηγήσει τον πρώην πρόεδρο στη φυλακή.
 Ο Lula  καταδικάσθηκε για διαφθορά και μπόρεσε να βγει χθες, Παρασκευή, από τη φυλακή όπου έμεινε φυλακισμένος 19 μήνες, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα που αφορά σχεδόν 5.000 κρατουμένους, προς μεγάλη απογοήτευση της δεξιάς.
«Είμαστε πλειοψηφία, οι ερωτευμένοι με την ελευθερία και το καλό. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη», έγραψε στο Twitter ο ακροδεξιός πρόεδρος.
«Χωρίς πορεία ούτε διοίκηση, οι καλύτεροι στρατιώτες πυροβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και εναντίον των φίλων τους».
Ο Zair Bolsonaro έχει λόγους να ανησυχεί με την απελευθέρωση του Lula ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή ανακοίνωσε με υψωμένη τη γροθιά μπροστά σε χιλιάδες ενθουσιώδεις υποστηρικτές του πως θέλει «να συνεχίσει να μάχεται για τον βραζιλιάνικο λαό».
«Ο λαός πεινάει όλο και περισσότερο, είναι άνεργος, ο λαός εργάζεται για την Uber ή παραδίδει πίτσες», δήλωσε o Lula.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης