Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Υποχώρησαν κατά -34% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2019, στα 854 εκατ. ευρώ

Societe Generale: Υποχώρησαν κατά -34% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2019, στα 854 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -8,4% στα 5,98 δισ. ευρώ
Πτώση κατέγραψαν τόσο τα κέρδη όσο και τα έσοδα της Societe Generale για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (6/11) η τράπεζα, και τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -34% σε σχέση με τον προηγούμενο έτος, στα 854 εκατ. ευρώ, έναντι 1,31 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 945 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα της Societe Generale σημείωσαν πτώση της τάξεως του -8,4% στα 5,98 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν κατά -4,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτους, στα 4,17 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος για την τράπεζας, αυτός διαμορφώθηκε στο 12,5% τον Σεπτέμβριο, έναντι 12% τον Ιούνιο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Frederic Oudea, χαιρέτησε τα αποτελέσματα, λέγοντας ότι είναι σύμφωνα με τους «στόχους και τις προτεραιότητες» της Societe Generale, ενώ πρόσθεσε ότι τα τμήματα λιανικής τραπεζικής και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παρουσίασαν «ισχυρές εμπορικές και οικονομικές επιδόσεις».
«Το κόστος κινδύνου παραμένει χαμηλό για όλες τις επιχειρήσεις, αντανακλώντας την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου», πρόσθεσε ο CEO της Societe General, τονίζοντας παράλληλα ότι η τράπεζα παραμένει ένας δεσμευμένος και υπεύθυνος «παίκτης» στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης