Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βολιβία: Νέες διαδηλώσεις και πορείες της αντιπολίτευσης με αίτημα την παραίτηση Morales

Βολιβία: Νέες διαδηλώσεις και πορείες της αντιπολίτευσης με αίτημα την παραίτηση Morales
Για εκλογική νοθεία κατηγορεί τον Morales η αντιπολίτευση
Εντείνει την πίεση στον πρόεδρο της Βολιβίας Evo Morales η αντιπολίτευση, η οποία του ζητά να υποβάλλει την παραίτηση του από το προεδρικό αξίωμα με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές.
Ο Luis Fernando Camacho ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, διεμήνυσε πως θα τεθεί επικεφαλής στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της χώρας Λα Παζ προκειμένου να ζητήσει την παραίτηση του Morales.
Σημειώνεται πως χθες ο Camacho κατήγγειλε ότι υποστηρικτές του Morales τον απέκλεισαν για ώρες στο αεροδρόμιο της Λα Παζ μην επιτρέποντας του την έξοδο.
Πάντως σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Morales, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βολιβίας από τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για εκλογική νοθεία, την ώρα που ο Morales αντεπιτίθεται κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι θέλει να τον ανατρέψει με πραξικόπημα.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προάγουμε μια καθαρή, ακτιβιστική, ειρηνική και δημοκρατική δράση με τον απόλυτο στόχο να φύγει από την εξουσία ο Evo Morales, επειδή αυτός διέπραξε την μνημειώδη απάτη να μη σεβαστεί την θέληση του λαού» είπε ο Carlos Mesa, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης και αντίπαλος του Morales στις προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης