Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέες πυραυλικές δοκιμές θέτουν σε αμφισβήτηση την ισορροπία στρατιωτικής ισχύος στην κορεατική χερσόνησο

Βόρεια Κορέα: Νέες πυραυλικές δοκιμές θέτουν σε αμφισβήτηση την ισορροπία στρατιωτικής ισχύος στην κορεατική χερσόνησο
Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Β. Κορέας – ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Σε μια νέα επιτυχημένη δοκιμή ενός μεγάλου συστήματος εκτόξευσης «πολλαπλών πυραύλων» προχώρησε χθες Πέμπτη 31/10 η Βόρεια Κορέα και ενώ παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την επαρχία Νότια Πιονγκγιάν, οι οποίοι αφού διένυσαν μια απόσταση 370 χιλιομέτρων, έπεσαν στη θάλασσα μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας.
Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή οπλικού συστήματος από τις 2 Οκτωβρίου, όταν η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή πυραύλου ικανού να εκτοξεύεται από υποβρύχια (SLBM).
Αν επιβεβαιωθεί, η νέα αυτή δυνατότητα της Βόρειας Κορέας ενδέχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση την ισορροπία στρατιωτικής ισχύος στην κορεατική χερσόνησο.
Η χθεσινή δοκιμή είχε στόχο να «επαληθευτεί η ασφαλής λειτουργία των συνεχών βολών των εκτοξευτήρων», σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong UN εξέφρασε «ικανοποίηση» και «συνεχάρη» τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το οπλικό σύστημα.
Σύμφωνα με το KCNA το ίδιο οπλικό σύστημα είχε δοκιμαστεί τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο ενώ όπως αναφέρεται, αυτό το «σύστημα συνεχούς πυρός» είναι ικανό να «καταστρέψει εντελώς» ομάδα στόχων καταφέρνοντας αιφνιδιαστικό πλήγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης