Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας και κατά τις εκδηλώσεις για το Halloween

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας και κατά τις εκδηλώσεις για το Halloween
Οι περισσότεροι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες στα πρόσωπά τους
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μονγκ Κοκ της περιοχής Καουλούν ενώ διαδηλωτές με μάσκες συγκεντρώνονταν προκειμένου να ενωθούν με θαμώνες νυχτερινών κέντρων στην άλλη πλευρά του λιμανιού όπου βγαίνουν για να διασκεδάσουν με αφορμή το Χάλογουιν.
Οι περισσότεροι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες στα πρόσωπά τους και προσπαθούσαν να προφυλαχθούν πίσω από ομπρέλες, εξοργισμένοι με τη βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές αρχές των διαδηλώσεων στο σημείο εκείνο πριν από δύο μήνες.
Κάποιοι φορούσαν μάσκες Γκάι Φωκς και άλλοι ήταν ντυμένοι κλόουν. Ένας άλλος ήταν ντυμένος στα κόκκινα, σε μια προφανή αναφορά στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της ταινίας Joker.
Πολλοί εξ αυτών στοχοθέτησαν τους αστυνομικούς με ακτίνες λέιζερ ενώ άλλοι έφτιαξαν εμπόδια στους δρόμους με κάδους απορριμμάτων και μπάζα, μια προσφιλή τους τακτική τους τελευταίους μήνες.

«Έχοντας απευθύνει μάταια επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χημικά και θα χρησιμοποιήσουν την ελάχιστη δυνατή βία για να διαλύσουν τους διαδηλωτές», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Είναι η πρώτη φορά που οι διαδηλωτές στοχοποιούν τη συνοικία της νυχτερινής ζωής της πόλης στους πέντε αυτούς μήνες που διαρκούν οι ολοένα και πιο βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Τυπικά, τα σαββατοκύριακα και τις ημέρες εορτών, όπως αυτή του Χάλογουιν, τα μπαρ, τα κλαμπ, αλλά και οι δρόμοι της περιοχής αυτής είναι γεμάτοι από κόσμο.
Η αστυνομία, που προειδοποιεί εδώ και ημέρες ότι απειλείται η δημόσια τάξη και ασφάλεια, αναπτύσσει 3.000 στελέχη των ειδικών δυνάμεων καταστολής, καθώς και τρεις εκτοξευτήρες νερού κοντά σε κυβερνητικά κτίρια κοντά στη διαδρομή της πορείας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.
Το Χονγκ Κονγκ, όπως αναμενόταν, βυθίστηκε το τρίτο τρίμηνο σε ύφεση για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, όπως επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, εξαιτίας των ολοένα και πιο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης