Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Συνεχίζονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις – Στο Κογκρέσο οι δεσμεύσεις του προέδρου Pinera

tags :
Χιλή: Συνεχίζονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις – Στο Κογκρέσο οι δεσμεύσεις του προέδρου Pinera
Τουλάχιστον 734 άνθρωποι βαρύνονται με κατηγορίες για τα επεισόδια, οι 324 τελούν υπό κράτηση
Παρά το πακέτο κοινωνικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος Sebastian Pinera και παρά το γεγονός ότι μέρος των μέτρων αυτών έχουν ήδη φτάσει στο Κογκρέσο προς έγκριση, οι ογκώδεις διαδηλώσεις στην Χιλή κατά των κοινωνικών ανισοτήτων συνεχίζονται.
Και χθες Πέμπτη 24/10 δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε Σαντιάγκο και άλλες πόλεις της Χιλής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις κοινωνικές ανισότητες στην χώρα.
Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, οι διαδηλωτές έστησαν μεταξύ άλλων χορούς, εκδηλώσεις γυμνισμού ενώ πολλοί εμφανίστηκαν με στολές Καρναβαλιού.
Πάντως δεν έλειψαν και πάλι οι λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία.
Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και μια εβδομάδα από την έναρξη των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων, τουλάχιστον 734 άνθρωποι βαρύνονται με κατηγορίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ οι 324 εξ αυτών τελούν υπό κράτης.
Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ αποφάσισε να συγκροτηθεί μια αποστολή για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Μπροστά στον πολλαπλασιασμό των καταγγελιών η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Michel Bachelet - τέως πρόεδρος της Χιλής - ανακοίνωσε την αποστολή ερευνητών.
«Οι κοινοβουλευτικοί και η κυβέρνηση της Χιλής εξέφρασαν όλοι την επιθυμία να σταλεί μια αποστολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», διευκρίνισε μέσω Twitter.
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της οργής στη χώρα, περίπου 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί παρέμεναν ανεπτυγμένοι σε όλη την επικράτεια. Προχθές Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καλεί σε υπηρεσία εφέδρους για την εκτέλεση διοικητικών καθηκόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης