Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Δεν θα αποφασίσουμε ποτέ ένα άτακτο Brexit – Juncker: Πρώτα θα ψηφίσει το Λονδίνο, μετά οι Βρυξέλλες

tags :
Tusk: Δεν θα αποφασίσουμε ποτέ ένα άτακτο Brexit – Juncker: Πρώτα θα ψηφίσει το Λονδίνο, μετά οι Βρυξέλλες
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Στάση αναμονής τηρεί η ΕΕ απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις στη Μ. Βρετανία και στις κρίσιμες ψηφοφορίες σχετικά με τη Συμφωνία Αποχώρησης, στην οποία κατέληξαν με την κυβέρνηση Johnson.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Tusk είπε ότι ποτέ η ΕΕ δεν θα αποφασίσει για ένα άτακτο Brexit.
«Είμαι σε διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το πώς θα απαντήσουμε στο βρετανικό αίτημα για παράταση του Άρθρου 50.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο.
Αλλά ξεκαθάρισα στον πρωθυπουργό Boris Johnson ότι ένα άτακτο Brexit δεν θα είναι ποτέ δική μας απόφαση» ανέφερε ο Tusk.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker επεσήμανε πως πρώτα η βρετανική Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με τη Συμφωνία Αποχώρησης και μετά θα κληθεί να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στο Westminster.
Αλλά δεν είναι δυνατό, δεν είναι εφικτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία, πριν το πράξει το Westminster.
Πρώτα το Λονδίνο, και μετά οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «σπατάλη χρόνου και ενέργειας» το Brexit και δήλωσε ότι μετάνιωσε που αφιέρωσε τόσο μεγάλο μέρος της θητείας του στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
«Στην πραγματικότητα, με ενόχλησε που αφιέρωσα τόσο μεγάλο μέρος της θητείας μου στο Brexit, όταν δεν έχω σκεφτεί τίποτα λιγότερο από το πώς η ΕΕ θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τους πολίτες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης