Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει η στερλίνα στα 1,2988 δολ. εν αναμονή των εξελίξεων στο Brexit

Ανακάμπτει η στερλίνα στα 1,2988 δολ. εν αναμονή των εξελίξεων στο Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση θα φέρει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ
Ανακάμπτει η στερλίνα στην περιοχή των 1,3 δολ. εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με το Brexit.
Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,13% στα 1,2988 δολ. ενώ νωρίτερα ξεπέρασε τα 1,30 δολ.
Έναντι του ευρώ η βρετανική λίρα καταγράφει άνοδο 0,4% στα 1,1639 ευρώ.

Η βρετανική κυβέρνηση παρά την ήττα της στο Κοινοβούλιο με την υπερψήφιση της τροπολογίας Letwin εμφανίζεται αποφασισμένη να αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.  
Από την  άλλη πλευρά η ΕΕ, μετά και τις απρόθυμες και ανυπόγραφες επιστολές του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για νέα αναβολή του Brexit, τηρεί στάση αναμονής και θα απαντήσει στο αίτημα του Λονδίνου το προσεχές διάστημα.
Πάντως πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, πως παρότι η υπόθεση Brexit έχει κουράσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, τελικά θα εγκριθεί μία νέα μετάθεση προκειμένου να αποφευχθεί μία άτακτη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.   
Σήμερα Δευτέρα 21/10 ο Johnson θα ζητήσει και πάλι από τη Βουλή των Κοινοτήτων να υποστηρίξει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους, αίτημα πάντως που μπορεί να προσκρούσει στην αντίθεση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, John Bercow, ο οποίος θα ανακοινώσει αργότερα εάν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί ή όχι η ψηφοφορία.
Την ίδια στιγμή πάντως αναφέρεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα φέρει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία στη δεύτερη ανάγνωση του στη Βουλή.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης