Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Πάντα είναι καλύτερη μια συμφωνία από την άτακτη έξοδο

tags :
Tusk: Πάντα είναι καλύτερη μια συμφωνία από την άτακτη έξοδο
Την συμφωνία για το Brexit σχολίασε o Donald Tusk
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk δήλωσε για τη νέα συμφωνία Brexit που επιτεύχθηκε: «Μια συμφωνία είναι πάντα καλύτερη από μια μη-συμφωνία».
Σε συμφωνία για το Brexit κατέληξαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία ύστερα από 3,5 χρόνια θυελλωδών διαπραγματεύσεων επικυρώνοντας επί της ουσίας - και προς το παρόν - την πρόθεση και των δύο πλευρών να συμφωνήσουν σε μια συμβιβαστική λύση που αποτρέπει μια άτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και τα χειρότερα για την παγκόσμια οικονομία.
Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η Κομισιόν και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι έφτασαν σε συμφωνία που θα επιτρέψει τη συντεταγμένη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ στις 31/10, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Ωστόσο, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson, είναι να καταφέρει να αποσπάσει την έγκριση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο (19/10/2019) προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία Johnson καθώς διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις τόσο από τους Εργατικούς όσο και από το βορειοϊρλανδικό DUP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης