Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Βορείου Κορέας για τα πυρηνικά της Πιονγ Γιανγκ

Σουηδία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Βορείου Κορέας για τα πυρηνικά της Πιονγ Γιανγκ
Η συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκιε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Mike Pompeo από την Αθήνα, είναι η πρώτη επίσημη σε επίπεδο εργασίας μεταξύ των δύο χωρών 
Ξεκίνησαν στη Στοκχόλμη οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Βορειοκορεατών αξιωματούχων για τα πυρηνικά της Βορείου Κορέας μετά τις θετικές συνομιλίες των προέδρων Donald Trump και Kim Jong Un τον περασμένο Ιούνιο.
Η συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκιε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Mike Pompeo από την Αθήνα, είναι η πρώτη επίσημη σε επίπεδο εργασίας μεταξύ των δύο χωρών από τότε που οι πρόεδροι Trump και Kim συμφώνησαν να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν παγώσει μετά από την αποτυχημένη σύνοδο στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.
Η Σουηδική αστυνομία έχει αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο κτιριακό συγκρότημα που βλέπει την Βαλτική, στο νησί Λιντίνγκο, όπου οι δύο αντιπροσωπείες υπό τον ειδικό επιτετραμμένο της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα Steven Gighan και τον Βορειοκορεάτη Kim Miong Gil θα συναντηθούν.
Η αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις που της απαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τις εμπορικές συναλλαγές εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, έφθασε στη Σουηδία την Πέμπτη μετά την αναπάντεχη ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 5 Οκτωβρίου.
Ένας εκπρόσωπος του σουηδικού ΥΠΕΞ, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα σχετικά με τις συνομιλίες, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Αναλυτές έχουν ανακοινώσει ότι οι ηγέτες και των δύο χωρών έχουν περισσότερα κίνητρα για την επίτευξη συμφωνίας παρότι δεν είναι σαφές αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος έπειτα από μήνες έντασης και αδιεξόδων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης