Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Μ. Βρετανία): Στα χέρια της ΕΕ πλέον το Brexit – Οι Βρυξέλλες να δείξουν ευελιξία

tags :
Barclay (Μ. Βρετανία): Στα χέρια της ΕΕ πλέον το Brexit – Οι Βρυξέλλες να δείξουν ευελιξία
Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε είπε ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός για το Brexit
Την θέση ότι το Brexit βρίσκεται πλέον στα χέρια της ΕΕ διατύπωσε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Stephen Barclay, ο οποίος κάλεσε τις Βρυξέλλες να δείξουν δημιουργικότητα και ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση πάνω στην πρόταση που κατέθεσε χθες ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson.
«Η Μ. Βρετανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για τις λεπτομέρειες της πρότασης που κατέθεσε στην ΕΕ για το Brexit.
Ωστόσο, εναπόκειται στην ΕΕ να είναι δημιουργική και ευέλικτη, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit στις 31/10» είπε ο Barclay.
Σε κάθε περίπτωση και ενώ οι Βρυξέλλες έχουν επιδείξει στις πρώτες τους αντιδράσεις ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα στις προτάσεις Johnson, υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί το Brexit, ακόμα και για το εάν τελικά θα γίνει, όπως έχει προγραμματιστεί στα τέλη Οκτωβρίου.
«Δεν θέλουμε παράταση και πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να φτάσουμε συμφωνία.
Είμαστε επικεντρωμένοι στο να καταλήξουμε σε συμφωνία, πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε.
Έχουμε καταθέσει σοβαρές προτάσεις και ξεκάθαρα χρειάζεται μια διαπραγμάτευση με την ΕΕ» υπογράμμισε ο Barclay, τη στιγμή που ο Boris Johnson θέλει η συμφωνία με την ΕΕ να «κλειδώσει» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης