Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Κίνα

tags :
Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Κίνα
Σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα το 2012 προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις της στο 8,2% από 8,4% προηγουμένως, καλώντας τη χώρα να βασίσει την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας σε μια χαλαρότερη νομισματική πολιτική και την τόνωση της κατανάλωσης.
Στην έκθεσή της για την περιφέρεια της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού που εκδίδει κάθε δύο χρόνια, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας θα συμπαρασύρει την υπόλοιπη Ασία στο χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης των τελευταίων δύο ετών φέτος, ενώ προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους της ΕΕ μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά εάν επιδεινωθεί.
Εκτίμησε ακόμη ότι η μειούμενη ζήτηση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και τα προβλήματα στην κινεζική αγορά ακινήτων είναι πιθανό να επιβαρύνουν βραχυπρόθεσμα την κινεζική οικονομία, αλλά εάν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες στην Ασία δράσουν έγκαιρα για να σταθεροποιήσουν την οικονομική δραστηριότητα οι οικονομίες στην περιοχή ίσως ανακάμψουν το 2013.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η περιφέρεια συνολικά θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 7,6%, από 7,8% που προέβλεπε το Νοέμβριο.
Επισήμανε τέλος ότι η Ευρώπη παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη, δεδομένου ότι σε αυτήν κατευθύνεται το εν τρίτο των εξαγωγών παγκοσμίως και «μια ύφεση εκεί αναπόφευκτα θα είχε συνέπειες στην Ανατολική Ασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης