Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Η Μεγάλη Βρετανία «οπλίζεται» για άτακτη έξοδο

tags :
Javid (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Η Μεγάλη Βρετανία «οπλίζεται» για άτακτη έξοδο
Έτοιμη για άτακτο Brexit η Μεγάλη Βρετανία, κατά τον ΥΠΟΙΚ της, Sajid Javid
Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ Sajid Javid υποσχέθηκε πως θα προετοιμάσει πλήρως το "οπλοστάσιο" της χώρας ώστε να είναι έτοιμη σε περίπτωση no-deal Brexit.
Η Βρετανία θα είναι έτοιμη, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας.
Ο Πρωθυπουργός Boris έχει χωρίσει το κοινοβούλιο, το κόμμα του και το εκλογικό σώμα υποσχόμενος Brexit στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς μεταβατική συμφωνία - ενδεχομένως να προκαλέσει ελλέιψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.
"Έχω αναθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών την προετοιμασία μιας συνολικής οικονομικής αντίδρασης για την υποστήριξη της οικονομίας, σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας", ανέφερε o Javid. "Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το πλήρες οπλοστάσιο οικονομικής πολιτικής, εάν χρειαστεί".
Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ προσπάθησε να εστιάσει στις "ανθρώπινες προτεραιότητες".
Είπε ότι θέλει να αυξήσει τα εισοδήματα κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, υπόσχεται να "τερματίσει τις χαμηλές αμοιβές", μειώνοντας την ηλικία με την οποία αυξάνεται ο υψηλότερος ελάχιστος μισθός και αυξάνοντας τον στόχο που θέλει ο μισθός να φτάσει τα επόμενα χρόνια.
Η Javid δέσμευσε επίσης 5 δισ λίρες για τη βελτίωση της γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης σε πιο δύσκολα μέρη της χώρας, ανακοίνωσε μια στρατηγική για τη βελτίωση των υπηρεσιών λεωφορείων και αναφέρει πώς θα δαπανηθούν τα δισεκατομμύρια που έχουν ήδη διατεθεί για βελτιώσεις στο δρόμο.
Μετά από σχεδόν μια δεκαετία περικοπών δαπανών μείωσης του ελλείμματος κάτω από μια κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση των Συντηρητικών, ο πρόσφατα διορισμένος Javid, έχει υποσχεθεί να ξαναγράψει τους κανόνες που διέπουν τις δαπάνες.
"Φυσικά, κάθε κυβέρνηση πρέπει πάντα να τηρεί όλους τους νόμους. Παρακολουθούμε προσεκτικά αυτόν τον νόμο, αλλά είμαστε επίσης πολύ σαφές ότι η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει - θα φύγουμε στις 31 Οκτωβρίου ", δήλωσε στο BBC.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης