Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε στο 27% το CDU, μετά τα «πράσινα» μέτρα – Ευνοημένο το SPD με 16%

Γερμανία: Υποχώρησε στο 27% το CDU, μετά τα «πράσινα» μέτρα – Ευνοημένο το SPD με 16%
Τα «πράσινα» μέτρα περιλαμβάνουν ένα νέο εγχώριο σύστημα τιμολόγησης του άνθρακα και μεγαλύτερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις η χριστιανοδημοκρατική ένωση (CDU/CSU) της καγκελαρίου Merkel ενώ ενισχύονται οι κυβερνητικοί εταίροι της, Σοσιαλδημοκράτες, (SPD)  λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid για την κυριακάτικη Bild, οι Χριστιανοδημοκράτες υποχώρησαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 27% ενώ οι Πράσινοι παρέμειναν αμετάβλητοι στο 21%.
Ενισχυμένοι κατά 1% εμφανίζεται το SPD, που «σκαρφάλωσε» στο 16%.
Κατά μία ποσοστιαία μονάδα αύξησε το ποσοστό της στο 15% και η εθνικιστική «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
Αμετάβλητο στο 8% το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke) ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι Φιλελεύθεροι, που συγκεντρώνουν 7%.

Image

Το πακέτο «πράσινων» μέτρων του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού περιλαμβάνει ένα νέο εγχώριο σύστημα τιμολόγησης του άνθρακα, μεγαλύτερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υψηλότερα διόδια για φορτηγά από το 2023, αυξήσεις στις εσωτερικές πτήσεις και φθηνότερα σιδηροδρομικά εισιτήρια.
Το σχέδιο στόχευε επίσης στην αποφυγή της αύξησης της στήριξης της αντιπολίτευσης των οικολόγων , αν και υπάρχει κίνδυνος να διαταράξει τη βιομηχανία σε μια εποχή όπου η οικονομία μπορεί ήδη να βρίσκεται σε ύφεση.
Η πρόεδρος της CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, απέρριψε εν τω μεταξύ το ενδεχόμενο πως βρίσκεται σε διαμάχη με τη Merkel και ενώ ταξίδεψαν με διαφορετικά αεροσκάφη στις ΗΠΑ.
«Δεν υπάρχει καμιά διαμάχη μεταξύ μου και της Angela Merkel», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer στη Bild.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης