Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Ας ελπίσουμε να μην δημοσιοποιηθούν οι συνομιλίες Trump-Putin

tags :
Κρεμλίνο: Ας ελπίσουμε να μην δημοσιοποιηθούν οι συνομιλίες Trump-Putin
Η Μόσχα δεν θέλει να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συνομιλιών Trump-Putin
Σε μία απρόσμενη δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ.
"Ας ελπίσουμε η Ουάσινγκτον να μην δημοσιοποιήσει τις ιδιωτικές συνομιλίες Trump-Putin", προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα προκαλούσε πολλά προβλήματα.
Ο Trump έδωσε στην δημοσιότητα ένα αντίγραφο της συνομιλίας του με τον Ουκρανό ομόλογό του Vlodomyr Zelensky, μετά από τις κατηγορίες ότι καταχράστηκε το αξίωμά του προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για τις δραστηριότητες του Hunter Biden στην Ουκρανία. Με τον τρόπο αυτό ο Trump ήθελε να πλήξει τον κυριότερο πολιτικό του αντίπαλο, και φαβορί -ως τώρα- για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τον Joe Biden.
Ερωτηθεία αν η Μόσχα ανησυχεί ο Peskov δεν συμφώνησε, αλλά προσέθεσε πως "ελπίζουμε πως δεν θα έρθει αυτό στις σχέσεις μας, γιατί ήδη υπάρχουν διάφορα προβλήματα".
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι η δημοσίευση της κλήσης Trump-Zelensiy είναι ένα εσωτερικό θέμα των Η.Π.Α., αλλά πρόσθεσε ότι ήταν "αρκετά ασυνήθιστο" να εκδοθεί μια εμπιστευτική κλήση μεταξύ των ηγετών.
Η Ρωσία βέβαια έχει φρέσκια στην μνήμη της την "έρευνα Mueller", την έρευνα που διενήργησε ο ειδκός εισαγγελέας Robert Mueller για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016. Το ότι διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, είναι έτερον εκάτερον.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης