Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζάνι που βράζει το Βρετανικό Κοινοβούλιο - «Δεν έχω νιώσει τέτοιο χλευασμό στη ζωή μου» δήλωσε ο Boris Johnson

Καζάνι που βράζει το Βρετανικό Κοινοβούλιο - «Δεν έχω νιώσει τέτοιο χλευασμό στη ζωή μου» δήλωσε ο Boris Johnson
Αντεγκλήσεις και προσβολές χαρακτήρισαν το άνοιγμα του Βρετανικού Κοινοβουλίου
Οξύνθηκαν τα πνεύματα στην Βουλή των Κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Κοινοβούλιο άνοιξε ξανά τις πύλες του αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η αναστολή της λειτουργίας του ήταν παράνομη.
Οι βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για τις ενέργειες αυτές, ενώ άλλοι κάλεσαν τον Boris Johnson να παραιτηθεί.
Ο γενικός εισαγγελέας Geoffrey Cox επανέλαβε την γραμμή των Συντηρητικών ότι σέβονται την απόφαση, παρόλο που δεν συμφωνούν με αυτή.
Η αντιπολίτευση εξανέστη κατηγορώντας τον Johnson και τους βουλευτές του για παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της δικαιοσύνης.
Ο Cox απέκρουσε τις επιθέσεις λέγοντας πως δεν θα ζητήσουν "συγγνώμη" και ότι η αντιπολίτευση δείχνει ασέβεια στον Johnson καθώς δεν τον αφήνει να προχωρήσει στις πρόωρες εκλογές που επιθυμεί.
"Αυτό το κοινοβούλιο είναι νεκρό κοινοβούλιο", προσέθεσε ο Cox.
Ο Johnson ανέβηκε στο βήμα εν μέσω αποδοκιμιασιών και με την ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη. Με αγανακτισμένο τόνο κατηγόρησε την Αντιπολίτευση για προδοσία και για "παράδοση" στην Ευρώπη.
"Το Κοινοβούλιο δεν σέβεται τις προτεραιότητες των πολιτών", δήλωσε ο Johnson.
Την ατμόσφαιρα όξυνε ακόμη περισσότερο η αναφορά στην δολοφονία της Jo Cox, βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που φώναζε "η Βρετανία πρώτα".
Ο Johnson προκάλεσε πανικό, φωνάζοντας στον McGovern ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει τη ζωή της Cox ήταν να ψηφίσει υπέρ του Brexit.
"Δεν έχω ακούσει τόσο πολύ το χλευασμό στη ζωή μου" είπε ο Johnson.
Ο John Bercow συγκαλεί Βουλή των Κοινοτήτων, αφού οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισαν ότι η η αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, την οποία ενέκρινε και η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παράνομη.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης