Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγνωστη η επόμενη ημέρα στη Μ. Βρετανία - Συνέρχεται το Κοινοβούλιο - Corbyn: Προτεραιότητα να σταματήσουμε ένα άτακτο Brexit

tags :
Άγνωστη η επόμενη ημέρα στη Μ. Βρετανία -  Συνέρχεται το Κοινοβούλιο - Corbyn: Προτεραιότητα να σταματήσουμε ένα άτακτο Brexit
Δεν θα καταθέσουμε τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Johnson είπε ο Corbyn
Την θέση ότι η προτεραιότητα του Εργατικού Κόμματος είναι να σταματήσει το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit διατύπωσε ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn.
«Υπάρχει νόμος ψηφισμένος που αποτρέπει αυτό το σενάριο να συμβεί» υποστήριξε ο Corbyn, αναφέροντας πως το κόμμα του δεν πρόκειται να καταθέσει την παρούσα χρονική στιγμή μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Johnson.
«Αυτό που έχουμε ως προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Johnson θα καταθέσει αίτημα για την αναβολή του Brexit» είπε ο Corbyn ύστερα από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κατόπιν της απόφασης του Ανώτατου Βρετανικού Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε παράνομο το κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων έως τις 14/10.
Ήδη ο πρωθυπουργός Boris Johnson επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα 25/9 στη Μεγάλη Βρετανία και θα βρεθεί στη Βουλή προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις των Βρετανών βουλευτών.
Σημειώνεται πως οι εργασίες του Κοινοβουλίου, στο οποίο ο Johnson πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία, είναι προγραμματισμένο να επαναρχίσουν στις 13:30 ώρα Ελλάδας.
Ο Johnson εξακολουθεί να εκφράζει την αποφασιστικότητα του να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου είτε υπάρξει είτε όχι συμφωνία για το Brexit, την ώρα που η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο είναι εξίσου αποφασισμένη να βάλει οριστικά τέλος σε ένα τέτοιο σενάριο.
Σε κάθε περίπτωση παραμένει τελείως άγνωστο τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Ο Johnson έχει απορρίψει κατηγορηματικά το σενάριο που τον θέλει να παραιτείται από την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας.
Την ίδια στιγμή, οι Εργατικοί είναι τελείως διχασμένοι για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς ο Corbyn αποκλείει τουλάχιστον προς το παρόν την κατάθεση μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Johnson.
Παράλληλα και όσον αφορά το Brexit, ο Johnson δηλώνει ότι θα ήθελε να υπάρξει μια συμφωνία με την ΕΕ έως τις 31/10 και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι αυτό θα συμβεί, την ώρα πάντως που η ΕΕ διαμηνύει πως η βρετανική πλευρά δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση που θα μπορούσε να άρει το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το backstop στα ιρλανδικά σύνορα.
Όσον αφορά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μ. Βρετανίας και ενώ κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών κάνουν λόγο για "συνταγματικό πραξικόπημα", ο Johnson αν και υποστήριξε πως διαφωνεί με την απόφαση του, διεμήνυσε ότι θα τη σεβαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης