Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ) προς Γερμανία: Δράστε γρήγορα πριν να είναι αργά

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ) προς Γερμανία: Δράστε γρήγορα πριν να είναι αργά
Στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της γερμανικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να δράσει νωρίτερα για να αναζωογονήσει την οικονομία της, προσπαθώντας παράλληλα να αποκρύψει την απογοήτευσή του για τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται το Βερολίνο.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholz δήλωσε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν σε κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και των εμπορικών εντάσεων, οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα την γερμανική οικονομία.
Σύμφωνα με το Reuters, η κοινή στραγητική θα αφορά τρεις πυλώνες: "στη μείωση του δημόσιου χρέους όπου είναι απαραίτητο --και αυτή είναι η περίπτωση στη Γαλλία--, στην επιδίωξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως στη Γαλλία, και να στις κοινές δημοσιονομικές πολιτικές που μπορούν να πάρουν τη σκυτάλη από τη νομισματική πολιτική».
Ωστόσο, ο Le Maire δήλωσε ότι ενώ υπήρχε συμφωνία για την προσέγγιση, παρέμεινε ανοικτή συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα
"Η Γερμανία είναι έτοιμη, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ήδη απαραίτητο να ενεργοποιήσουμε αυτή τη στρατηγική", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη γαλλο-γερμανική οικονομική συνεργασία, ο Le Maire δήλωσε ότι ένα πρότυπο εργοστάσιο στη Γαλλία για την κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτων θα λειτουργήσει ως το 2022, δύο χρόνια πριν ανοίξει ένα δεύτερο εργοστάσιο στη Γερμανία, μέρος ενός πανευρωπαϊκού σχεδίου που θέλει ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Ασίας στον κλάδο.
Η Saft της Γαλλίας, μια μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου μείζονα Total (TOTF.PA), θα οδηγήσει την πρώτη κοινοπραξία, είπε ο Le Maire.
Ο κ. Le Maire δήλωσε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο επιθυμούν να επιτύχουν μια φιλική λύση στο θέμα της διένεξης της Airbus με την Boeing, ενώ αναγνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις, πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε, για άλλη μια φορά υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης