Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρηση τις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Σαουδική Αραβία και Fed - Στο -0,76% το Μιλάνο

Υποχώρηση τις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Σαουδική Αραβία και Fed - Στο -0,76% το Μιλάνο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX υποχώρησε 0,05%.
Νευρικότητα επικράτησε σήμερα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, στον απόηχο της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,06% στις 12.372,81 μονάδες.
Image
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακές μεταβολές 0,01% στις 7.320,40 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 5.615,51 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε σημαντικές απώλειες 0,76% στις 21.801 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε 0,53% στις 9.004,20 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και αερίου έχασαν μέρος των χθεσινών τους κερδών καθώς οι τιμές του αργού υποχωρούν, με τον δείκτη ενέργειας να σημειώνει άνοδο 0,7%.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε με υποχώρηση 0,05% στις 389,33 μονάδες, μειώνοντας τις απώλειες μετά από πτώση κατά 0,5% νωρίτερα την ημέρα.
Οι επενδυτές τηρούν επίσης επιφυλακτική στάση ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος.
Το αργό διαπραγματεύεται στα 66 δολάρια σημειώνοντας πτώση σχεδόν 4%. Οι τιμές του πετρελαίου περιορίστηκα μετά από μια έκθεση ότι η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα αποκατασταθεί σε φυσιολογικά επίπεδα ταχύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Ο Trump δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πιθανό το Ιράν να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν εξαλείψει το 5% της παγκόσμιας προσφοράς αργού, αλλά τόνισε ότι δεν ήθελε να πάει στον πόλεμο. Το Ιράν απέκρουσε τις αιτιάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης