Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επικίνδυνη κλιμάκωση οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco
Η διεθνής κοινότητα να σταθεί στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας ζητά ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ
Για επικίνδυνη κλιμάκωση έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Anwar Gargash αναφερόμενος στην επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.
Σε δηλώσεις του ο Gargash κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταθεί στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco έγινε με ιρανικά όπλα και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να συνδράμουν στις έρευνες για την επίθεση.
«Το να δικαιολογείς την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco στις εξελίξεις με τον πόλεμο της Υεμένης είναι τελείως απαράδεκτο» είπε ο Gargash, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα επιχειρήματα της Τεχεράνης ότι η επίθεση έγινε από πολίτες της Υεμένης ως απάντηση στον πόλεμο.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούτι – σύμμαχοι του Ιράν - , με τον πρόεδρο του Ιράν, Hassan Rouhani να υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις έγιναν από το λαό της Υεμένης ως απάντηση στις επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης