Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε τον νόμο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε τον νόμο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit στις 31 Οκτωβρίου
Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε τον νόμο της Βουλής των Λόρδων
Η βασίλισσα Ελισαβετ ενέκρινε το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Λόρδων την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο βάζει "μπλόκο" στο σχέδιο Johnson για άτακτο Brexit στις 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, αποκλείεται η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Ο Boris Johnson μπορεί να ζητήσει από τις Βρυξέλλες την επέκταση του Άρθρου 50, κάτι το οποίο θα επιτρέψει την παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2020.
Η εξέλιξη αυτή αποτελέι ακόμη ένα πλήγμα για τον Johnson, ο οποίος υφίσταται κοινοβουλευτικές ήττες από την περασμένη εβδομάδα εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ χθες 8 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε και η υπουργός Εργασίας της βρετανικής κυβέρνησης, Amber Rudd. Η Rudd κατηγόρησε τον Johnson για "επίθεση στην αξιοπρέπεια και την δημοκρατία", μετά και τις διαγραφές "ανταρτών" Συντηρητικών βουλευτών.
Η Βασιλική Σύμφωνη Γνώμη (The Royal Asset), όπως λέγεται,  είναι μια σφραγίδα επικύρωσης του μονάρχη για τον νόμο που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο παρά την αντίθετη γνώμη της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης