Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muller: Περιορισμένες οι αντοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών σε περίπτωση κρίσης - Rehn: Ως πακέτο το QΕ

tags :
Muller: Περιορισμένες οι αντοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών σε περίπτωση κρίσης - Rehn: Ως πακέτο το QΕ
Δηλώσεις των δύο αξιωματούχων της ΕΚΤ
Το υψηλό κόστος και τα χαμηλά κέρδη στις τράπεζες αποδεικνύουν ότι η ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών σε περίπτωση μίας νέας κρίσης είναι «περιορισμένες», ακόμη και αν οι κεφαλαιακοί δείκτες βελτιωθούν, εκτιμά ο κεντρικός τραπεζίτης της Εσθονίας και μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), Madis Muller.
Από την πλευρά του, μιλώντας στο Eurofi Magazine, ο Olli Rehn ανέφερε ότι τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης «λειτουργούν ως πακέτο, με σημαντική συμπληρωματικότητα στα διάφορα όργανα» της Τράπεζας.
Πρόσφατα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ σημείωνε ότι «τα μέτρα στήριξης είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα παραμείνουν θετικές και για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Το διοικητικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να δράσει εάν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού παραμένουν χαμηλότερες από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ».
Από την πλευρά του, πρόσφατα ο Madis Muller ξεκαθάρισε ότι επί του παρόντος δεν διαπιστώνεται κάποιος σοβαρός λόγος για ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Όπως είπε, μία μείωση των επιτοκίων πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Επίσης, σχολίασε ότι οι εκτιμήσεις των αγορών είναι πολύ αισιόδοξες σε ό,τι αφορά στις προοπτικές νομισματικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης